כמה מרוויח בונה אתרים ואיך להצליח בתחום
בניית אתרים הוא תחום עצום שקשור גם לתת-תחומים אחרים כמו פיתוח, קידום, עיצוב, כתיבה, ומקנה המון מיומנויות וידע בדרך הארוכה אל ההצלחה. על מנת להיות בונה אתרים מצליח צריך לשלב המון למידה עצמית, כישרון, שיפור מיומנויות וידע ברמה גבוהה.
בעולם הדיגיטל האינסופי, גם אתרי אינטרנט הם עולם דינמי ומשתדרג מדי יום. על מנת להצליח בעולם זה, צריך להיות מאוד יצירתי, ללמוד דברים חדשים כל יום, ולפתח קשרים טובים עם לקוחות וקולגות. אז איך באמת אפשר להצליח בבניית אתרים? וכמה מרוויח בונה אתרים?
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
בניית אתרים כתחום לחיים
הדבר הראשון שאתם צריכים לשאול את עצמכם זה: למה אתם מעוניינים ללמוד בניית אתרים? מה מושך אתכם בתחום הזה? אחרי שתענו לעצמכם על השאלה הזאת, תוכלו להתקדם. התשובה הנכונה היא לא רק "יש בזה כסף טוב", למרות שזה נכון – אלא האם זה באמת התשוקה שלכם. בניית אתרים הוא תחום מאוד גדול ומשתנה, ויש המון דברים חדשים ללמוד ולשפר מדי יום אז קחו את זה בחשבון.
בעולם בניית האתרים, ישנם בוני אתרים מתחילים ואף מומחים בתחום בעלי שנות ניסיון רבות. ישנם בעלי מקצוע שיודעים גם תחומים נוספים (וזה בונוס מאוד גדול) כמו עיצוב גרפי, כתיבת תוכן, תרגום, קידום ואופטימיזציה לאתר (SEO). בדרך כלל רצוי שיהיה מעט חוש טכני וידע ב-SEO על מנת להבין איך האתר עובד ואיך ניתן לקדם אותו בצורה יותר טובה אבל זה לא ממש חובה. כמובן שכל ידע נוסף ייתן לכם נקודות זכות אצל הלקוח.
אז איך מתחילים?
כמו בכל תחום גם כאן חובה שיהיה לכם תיק עבודות, הרי בלי זה אף אחד לא ייקח אתכם לעבודה. שאלה נוספת שאתם צריכים לענות עליה זה האם אתם מעוניינים להיות שכירים או עצמאיים? להיות עצמאי זה לא דבר פשוט ואולי עדיף לקחת כמה עבודות חינמיות או בתשלום סמלי מהצד על מנת להשתפשף.
אפשר גם להיות שכיר במשכורת נמוכה ולאחר מכן לצבור מספיק ניסיון. אתם יכולים לנסות לפנות לבעלי עסקים שאין להם אתר או אפילו בעלי אתר ולהציע לשדרג אותו בתשלום סמלי. ככה יהיה לכם מה להציג וגם ניסיון פרקטי בשטח.
במידה ולא הצלחתם להשיג לקוחות עדיין, אל דאגה. אתם תמיד יכולים לבנות אתר גם בתור דוגמה, לעצמכם או לעסק פיקטיבי, ולהציג אותו בתיק העבודות שלכם. אם תעבדו עליו בצורה מקצועית בהחלט תוכלו להציג אותו ולהיות גאים בעבודה שעשיתם.
על מנת להצליח בבניית אתרים, אתם חייבים קודם כל להאמין בעצמכם. להאמין שהעבודה שלכם שווה את המחיר אותו אתם לוקחים, אם תיקחו מחיר נמוך מדי הרי שזה מעיד על מוצר בינוני וזה לא רצוי. תעריכו את העבודה ואת הלימודים שלכם, ותגבו מחיר בהתאם – כמובן בהתאם לניסיון שלכם.
בנוסף תמיד צריך ללמוד ולהתפתח מסרטונים ביוטיוב ואפילו להיעזר בקורס לבניית אתרים אם אתם לוקחים את התחום באופן יותר רציני ורוציים להתמקצע בו.
כמה מרוויח בונה אתרים?
ככל שתתקדמו תנסו להבליט את עצמכם ואת הייחודיות שלכם (באמצעות מיתוג), ויחד עם זאת נסו לפרסם את העסק שלכם כמה שיותר בין אם באורגני או ממומן. הרבה אנשים מחפשים אתרים במחירים יחסית נמוכים וזה יכול להיות ניסיון מצוין להמשך הדרך.
כשתצברו קצת יותר ניסיון, אל תשכחו – לא להפסיק ללמוד. התפתחות אישית היא אחד הדברים החשובים ביותר בעולם בניית האתרים, ובלי זה פשוט אי אפשר להצליח בתחום. עם הזמן תלמדו איך לסנן לקוחות רציניים יותר ורציניים פחות, כשתבינו מי באמת מוכן לשלם תמורת מוצר טוב, ואפילו לא מעט. תרגול, תרגול, תרגול, זו מילת המפתח.
אחרי שהצלחתם לצבור קצת ניסיון וגם וותק בעולם של בניית אתרים העלות הממוצעת לבניית אתר תהיה באזורים של 3,500 – 5,000 כאשר זה אתר תדמיתי, וככל שיהיה לכם יותר פרויקטים יהיה לכם יותר קל להגיע לרווח גדול בכל חודש מחדש.
בתור עובר שכיר בתחום של בניית אתרים בדרך כלל המשכורות יכולות לנו באזורים של 6,000 – 12,000 ש"ח למשרה של בונה אתרים והפוטנציאל רווח בדרך כלל נמצא בעולמות של מי שרוצה ללמוד בניית אתרים ולהפוך לעצמאי.